Sitemize Katkıda Bulunun

Merhaba, Sitemize yazılarıyla katkıda bulunmak isteyenler, bize bilgi@saksafonname.com e-posta adresinden ulaşabilirler. Teşekkür ederiz.

Bandonun İlk Kadın Sanatçısı Büyüledi

Adana Büyükşehir belediyesinin düzenlediği Ramazanoğlu Konağı Resitalleri unutulmaz dinletilere ev sahipliği yapmaya devam ederken, her hafta bir çok sanatçı enstürmanıyla ya da solo olarak müzik severlerle bir araya geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesinin ilk bayan bandocusu Dudu Dilek Akınçay gitar ve akordeon konseriyle müzik severlere unutulmaz bir an yaşattı.10 yılı aşkın süredir klasik gitar eğitmenliği yapan Akınçay 2 yılda alto saksofon çalmayı öğrenip tek kadın olarak bandoya katılmayı başardı. Akınçay 3 yıldır alto saksafon çalarak Büyükşehir Belediye bandosunda sanatını icra ediyor.

SANATIN DİLİ DİNİ CİNSİYETİ OLMAZ

Küçük yaşta gitar çalmaya başladığını ifade eden Akınçay “Adana belediye bandosunda hiç  kadın olmadığını farkettim, çok beğendiğim bir orkestra olduğu için enstürman olarak alto saksafonu seçtim. Bandodaki arkadaşların desteğiyle alto saksafon öğrendim ve 3 yıldır Büyükşehir Beledeyesinin bando takımında ilk bayan olarak yer aldım. 30 erkeğin içerisinde tek bayan olmam önceleri biraz farklı karşılandı, sonrasında insanlarda alıştı samimi ve sempatik gelmeye başladı. Ben sanatın, dili, dini, cinsiyeti olmaması gerektiğine inanıyorum. Kadınların her alanda var olması gerekiyor ”diye konuştu.

500 YILDIR TARİHE TANIKLIK EDİYOR

Adana'nın tarihi merkezinden Ulucami külliyesinde yer alan Ramazanoğlu Konağı 500 yıldır tarihe tanıklık ediyor. Günümüzde halka açık kültür merkezi olarak Adana'ya hizmet veren konak hem tarihi, hem kültürel, hem simgesel, hem de mimari değer taşıyor. Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kentin simge mekanlarının kültür ve sanatla buluşturulması projesi Ramazanoğlu Konağında her hafta farklı bir müzik dinletisi ile müzik severleri adeta büyülüyor. Ramazaonoğlu konağında Bir birinden değerli sanatçılar Adana'lı müzik severlerle buluşuyor. 

Okunma 4634 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Aralık 31 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Rahmi Erdem

Saksafon sevdası bizlerle buluşmasına vesile olmuştur. 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

İletişim

E-mail:  bilgi@saksafonname.com