Sitemize Katkıda Bulunun

Merhaba, Sitemize yazılarıyla katkıda bulunmak isteyenler, bize bilgi@saksafonname.com e-posta adresinden ulaşabilirler. Teşekkür ederiz.

Fourplay Türk Müziğinin Ritimleri Karşısında Büyülendi

Amerikalı efsane modern caz grubu Fourplay, "25. Yıl Dönümü Turnesi" kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne aldı.

Birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirdikleri, "25. Yıl Dönümü Turnesi" kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alan grup üyeleri, turne hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu.

Amerikalı efsane modern caz grubu Fourplay ülkemizde konser verdi. Fourplay'in piyanisti Jamese, Türkiye'deki caz dinleyicisinin tecrübeli ve kaliteli müziği takip eden insanlar olduğunu ifade etti. Fourplay'in piyanisti Bob Jamese, Türkiye'ye birkaç kez geldiklerini belirterek, her seferinde pozitif hatıralarla ayrıldıklarını söyledi. Jamese, Türkiye'deki caz dinleyicisinin tecrübeli ve kaliteli müziği takip eden insanlar olduğunu ifade etti. 

Türk müziğini sevdiğini ve dinlediğini kaydeden Jamese, "Bir proje nedeniyle Güher ve Süher Pekinel kardeşlerle çalışma şansım oldu ve arkadaş kaldık. Pek çok defa, burada çaldığımda konserime geldiler. Türk müziğini dinlemeye başladım, ritimler beni büyüledi. Çok farklıydı. Benim için çok gelişmiş ve olağan dışı bir müzik" dedi. 

15-11/04/aa_picture_20151104_6712637_high.jpg

"Avrupa'nın bir ucundan diğer ucuna kadar gittik"

Bob Jamese, Fourplay grubunu özel yapan temel nedenin, üyelerinin birbirini iyi tanıması olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Harika bir arkadaşlığımız var ve sahnede müzik yaptığımızda, bu diyaloğumuz müzik yoluyla devam ediyor. Bu nedenle de müzik, her konserde farklı oluyor. Ama ayrıca dinleyiciler de farklı oluyor. Onlar da bizi, bir birimizi etkilerken görüyorlar." 

Turnenin son konserini Türkiye'de verdiklerini dile getiren Jamese, "İspanya, İngiltere ve İtalya'dan başladık. Bu tur, çok yoğun seyahatlerin yaşandığı bir tur oldu. Kültürlerin etkileşimini yaşadık. Avrupa'nın bir ucundan diğer ucuna kadar gittik. Azerbaycan'ın Baküsü'nden, İspanya ve Londra'ya, her yerde konser verdik. Her şehir çok farklıydı ve tabii insanlar da" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de olmaktan mutluyuz"

Grubun elektro gitaristi Chuck Loeb de turnenin son konserini Türkiye'de gerçekleştirmekten mutlu olduğunu söyledi.

Uzun zamandır bir arada olduklarının altını çizen Loeb, "Bence müzik her zaman değişir. Hatta aynı şarkıyı yüz kere çalsanız, her seferinde farklı çalarsınız, tam olarak aynı değildir. Dinleyiciye ve insanların o akşamki moduna göre değişir. Ayrıca biz, doğaçlama yapıyoruz. Bu yüzden, bence saygı duyduğun diğer müzisyenlerle sahneye çıkmak, elinden geleninin en iyisini vermeye çalıştığın dinleyicilerin karşısına çıkmak ilham verici" şeklinde konuştu. 

Jamese ve Loeb'in yanı sıra bas gitarda Nathan East ve davulda Harvey Mason'dan oluşan grup, 1991'de kuruldu.

Okunma 3877 defa Son Düzenlenme Son Düzenlenme Kasım 05 2015
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Baki Solak

Hobi olarak başladığı saksafon şu an hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

İletişim

E-mail:  bilgi@saksafonname.com